traducció - translate - traducción

dijous, 10 de maig del 2018

Pas pena per vosaltres, pas pena per nosaltres - Diari Jornada

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El Somni (1837). Salvador Dalí

ANTONI RIERA

Als qui sabem que per salvar-nos com a poble és imprescindible la nostra desvinculació d’un estat espanyol imperialista, agressiu, colonial i, a més, corrupte, el procés d’independència de Catalunya, inevitablement ens té mediàticament abduïts. És per això que de tant en tant va bé fer una passa enrere, agafar distància i perspectiva i girar l’esguard envers el que passa més a prop, que és aquí, a Mallorca. He dit moltes vegades que l’esquerra sobiranista havia d’anar junta a les eleccions. I he dit també que MÉS em semblava una marca potent i amb molt de camí per córrer. I encara més: amb el PSM com a pal de paller, la marca podia expandir-se cap a dos fronts que a mi personalment m’interessen molt; d’una banda, el de l’esquerra transformadora que representaria Iniciativa i, de l’altra, el de l’independentisme que abandera Esquerra Republicana.
Durant l’escàndol de les primàries, va semblar que Joan Lladó era un dimoni inadmissible dins les beatífiques capelles pessemeres. Avui Lladó ja no hi és i poca gent ha mirat de bastir tants de ponts entre MÉS i Esquerra com Mateu Xurí, actual líder dels republicans ara i aquí. Seria una llàstima que els republicans trobassin les portes pels morros. Qui seria el dolent llavors?
Tanmateix, tot indica que MÉS fagocitarà amb voracitat el PSM de sempre i proposarà uns candidats que o bé seran d’Iniciativa, o bé representaran el PSM menys sobiranista dels darrers anys. Sincerament, pas pena per vosaltres, gent del PSM. I passant-ne per vosaltres, en pas per nosaltres, els mallorquins que volem alguna cosa diferent d’aquest pactisme possibilista amb el PSOE del 155, que resulta tan poc resolutiu i tan estèril. Alguna cosa diferent, com ara un partit sobiranista que lideri el govern. I si no el pot liderar, que en resti al marge, però que no ens abarateixi pus el somni.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial