traducció - translate - traducción

diumenge, 1 d’abril del 2018

#PrimaveraCatalana. Despiolinitzem els Mossos

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"Catalunya va fer una feinada ingent per convertir el seu cos policial en una policia democràtica i digna. Un esforç que no podem permetre que destrossi l'Estat"

Imatge relacionada


El rellotge de la legislatura ja està en marxa i ara hi ha menys de dos mesos per investir un president de la Generalitat. O això, o anirem automàticament a eleccions. Tampoc seria cap drama, però és obvi que no és la millor de les opcions. Formar govern té nombroses avantatges, sobretot perquè cal que el país es tregui de sobre tan ràpid com pugui la intervenció de l’Estat en el dia a dia de les seves institucions. I un dels àmbits que urgeix són els Mossos d’Esquadra. L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola ha tingut greus conseqüències sobre l'autonomia de Catalunya, però el cas del cos policial català clama al cel.  

Arran de l'actuació dels Mossos el 15-M -l'any 2011- i, especialment, pel cas Ester Quintana, Catalunya va fer un fort i intens debat sobre la seva policia. Després de debatre-ho en profunditat, es va decidir canviar el model. I, des de llavors, s'ha intentant que el cos policial català fos diferent. Tant és així, que els Mossos van aconseguir despertar entre els ciutadans sentiments de simpatia i, fins i tot, d'admiració. Un exemple clar són els terribles atemptats del mes d'agost a Barcelona i Cambrils. Els catalans es van sentir orgullosos de la seva policia. 

El model Trapero va triomfar. I tot això s'ho ha carregat l'Estat en qüestió de setmanes -amb la inestimable ajuda d'Enric Millo i Diego Pérez de los Cobos-. Aquest país va fer una feinada ingent -durant anys- per convertir el seu cos policial en una policia democràtica i digna. Un esforç que no podem permetre que destrossi el govern espanyol. Cal recuperar els Mossos d'Esquadra. Cal que tornin a ser un cos policial respectat per la gent.

Font: El Món | Despiolinitzem els Mossos

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial