traducció - translate - traducción

dimarts, 7 de novembre del 2017

Crítica devastadora a l'esquerra espanyolista



Ramón Grosfoguel ( Puerto Rico , 1956) és un sociòleg portoriqueny pertanyent al Grup modernitat / colonialitat (Grup M / C) que s'exerceix a la Universitat de Califòrnia a Berkeley . Defineix el seu pensament com pertanyent al corrent decolonial , superadora del corrent postcolonial amb el que es considera emparentat.
Sosté que hi ha un vincle estructural entre modernitat i colonialisme i que els efectes del colonialisme europeu no van cessar amb els processos de descolonització i independència nacional dels segles XIX i XX, persistint en la cultura i les formes de pensar ( epistemologia ). Proposa un " gir decolonial " per fer una descolonització epistemològica que corregeixi les deformacions universalistes i ahistòriques de l'eurocentrisme i la modernitat , a la qual considera en situació de "crisi terminal".
Posa l'accent en la crítica del racisme i la línia divisòria que el pensament colonial fa entre l'humà i el no humà. Defensa la idea d'interseccionalitat de categories com classe i gènere , a partir de la línia de distinció entre allò humà i allò no humà que realitza la epistemologia colonial. (Wikipèdia)

Pots seguir Boladevidre al Canal de Telegram: https://t.me/BoladevidreOficial