traducció - translate - traducción

dijous, 6 de juliol del 2017

TV3 emetrà ‘Les clavegueres d’Interior’ davant la censura als canals espanyols


Marc Bleda 

Foto: Mediapro / Youtube

Fragment del documental. Mediapro / Youtube
Davant la negativa dels grans canals espanyols, seran TV3, IB3 i ETB que emetran conjuntament el documental Les clavegueres d’Interior el proper dimarts 11 de juliol en prime time.
És el resultat d’un intent fallit que el conjunt de telespectadors espanyols puguin veure de primera mà la "guerra bruta" del Ministeri de l’Interiorcontra els dirigents independentistes.

Mediapro, la productora que s’encarrega del documental, volia que es fes una primera emissió en un dels canals estatals, i que després pogués passar a TV3 —aquí ja es va emetre el 30 Minuts de l’"Operació Catalunya"— però res d’això no ha estat possible. Seran només els espectadors catalans, balears i bascos que podran veure el documental. Aquests, a més de les 1.600 persones que van assistir la setmana passada a la presentació al cinema Aribau de Barcelona.

Les clavegueres d’Interior explica l’operació Catalunya a partir dels enregistraments entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, que va revelar el diari Público el mes de juny de 2016. Ho fa a través de diversos testimonis, entre ells dos comissaris i un sergent de la guàrdia civil, que revelen "una xarxa d'interessos i corrupteles que va més enllà de la persecució als enemics polítics, que configura una trama de favoritismes i corrupteles que implica policies, jutges, fiscals i empresaris". 

Des del cas Trias, passant per la família Pujol, Victoria Álvarez, Javier López Madrid el Compi yogui, fins a la UDEF. Tot l’entramat, el proper dimarts 11 a TV3, amb Les clavegueres d’Interior.


Pots seguir Boladevidre
Twitter: @Boladevidre https://twitter.com/Boladevidrea