traducció - translate - traducción

dissabte, 1 de juliol del 2017

La "policia patriótica" a la palestra

Arran de les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso filtrades  aquests últims dies a la premsa ha tornat a sorgir la polèmica al voltant de la suposada creació d'una "policia patriòtica" per part de Díaz quan aquest es va fer càrrec del Ministeri de l'Interior. El diari el País ja ho denunciava en un article publicat el 23 de desembre del 2012.


Així, segons aquest rotatiu espanyol Díaz va canviar tota la cúpula policial un mes després d'assolir el càrrec i en va nombrar director general  a Ignacio Cosidó i director adjunt Operatiu (DAO) a Eugenio Pino. Aquest últim hauria estat l'encarregat de crear una unitat policial que des de l'anonimat tenia com a única funció elaborar informes apòcrifs contra líders dels partits polítics independentistes catalans i les seves famílies. El seu objectiu no era un altre que lluitar contra  el Procés català i la seva filosofia es basava en la màxima que la finalitat justifica els mitjans.

El seu procediment era el següent s'elaboraven informes sense cap tipus de segell ni firma a partir d'interpretacions personals  que sustentaven amb proves falsejades o aconseguides il·lícitament, que pretenien que s'adjudiqués a l'UDEF i el filtraven a la premsa afí que els publicava amb la intenció  de desprestigiar i difamar l'objecte del mateix. Entre els casos més sonats que haurien seguit aquest procediment trobaríem les acusacions contra Artur Mas quan aquest era president de la Generalitat o el de Xavier Trias quan aquest ocupava l'alcaldia de Barcelona.

Entre els policies que pressumptement haurien participat amb aquesta unitat trobem Eugenio Pino, José Luis Olivera, José Angel Fuentes Gago, Marcelino Martin Blas i José Villarejo.


Font: La "policia patriótica" a la palestra · Tribuna.cat