traducció - translate - traducción

divendres, 12 de maig del 2017

Pack d'oferta: "insulti a tots els catalans"

malaga

Benvolgut, o no, Comitè Antiviolència:

Ara ja sabem què costa insultar els catalans. Li heu posat preu. Fent una simple divisió, insultar cada un dels 7.523.000 catalans surt a 0,0004 €, que no és ni el que val un disc de Bertín Osborne a Wallapop. Si a més tenim en compte que l'infractor és un xeic àrab que abans de fer el primer pipí del matí ja ha guanyat el que el comú dels catalans guanyem en un any (bé, en força més temps), la xifra té la mateixa gràcia que l'acudit de Mistetas de Jaimito.

El president del Màlaga va insultar a tots i cada un dels catalans. Va parlar de la "escòria de Catalunya". És cert, ho va escriure en àrab al seu compte de Twitter. Però si nosaltres us cridem motherfuckers no crec que us faci gràcia. Per cert, sabeu l'acudit de Mistetas?

Tenint en compte que el ple el formeu 33 persones, segons el Reial Decret 748/2008 de 9 de maig, pel qual es regula la Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport, que un català us truqui motherfuckers surt a 0,0132 euros en total. Barat, oi? Excepte, és clar, que insultar a un membre del Comitè Antiviolència resulti més car. El que no sé és si hi ha una rebaixa en el cas que algun membre sigui català. Que complicat és això d'impartir justícia!

El que estaria bé és que poséssiu una llista oficial de preus com en els bars. Podríem saber quant val insultar en base a l'origen, a l'orientació sexual, al color de la pell ... Té el mateix preu insultar un senyor de Vic que a un senyor de Múrcia? I si el senyor de Múrcia és d'origen africà?

Un cop d'ull a algunes de les vostres sancions ens poden donar una pista:

2014.09.04

Multes de 3.500 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dotze mesos, a tres aficionats que, mentre el jugador local Pape Diop procedia a llançar un córner, van realitzar gestos racistes i amenaçadors contra el citat jugador durant el partit Llevant- Atlètic de Madrid.

Multes de 3.500 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, a dos aficionats per negar-se reiteradament a donar la seva identificació i insultar greument els funcionaris en el partit Màlaga-Athletic.

Multes de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, a dos aficionats que van insultar els funcionaris; la primera, mentre els agents intervenien per sufocar una baralla i, el segon, mentre els funcionaris procedien a una identificació.

Doncs ara ja sabem el pack oferta "insulti a tots els catalans pel preu de dos o tres aficionats". Un altre dia us explicaré l'acudit de Mistetas però no té tanta gràcia com la sanció al president del Màlaga.

Àlex_Ribes
Em pots seguir a Twitter @blogsocietat  Facebook