traducció - translate - traducción

dilluns, 22 de maig del 2017

Els 74 rostres més influents de l'Opus Dei

Ministres, jutges, ex-càrrecs públics condemnats per les Targetes Black ... Aquests són els principals noms de l'ordre ultracatòlic. El PP hi apareix com l’autèntic planter de vocacions ... O viceversa.
Guindos y Fernández Díaz en la Beatificación Alvaro del Portillo en Madrid en 2014

MÉS INFORMACIÓ
No són Déu, però són a tot arreu. Alguns llueixen carteres de ministres. Altres van creuar una porta giratòria i van aparèixer en el consell de direcció d'una gran empresa. Com no podia ser d'altra manera, tampoc falten els condemnats per corrupció. Entre uns i altres hi ha buit per a personatges de diferent estirp, com el dissenyador del Seat León, el psqiuiatra de Mariló Montero, un torero, l'expresident d'un important club de futbol o el cap mèdic d'un dels seus rivals. Ja sigui en un despatx del Tribunal Constitucional oa la luxosa casa d'un banquer, l'esperit de l'Opus Dei segueix dient present.

A continuació, Público presenta una llista amb 74 noms rellevants d'aquest grup ultracatòlic a Espanya. No estan tots els que són, però són tots els que estan.

Luis de Guindos. Ministre d'Economia.

Jorge Fernández Díaz, exministre d'Interior.

Federico Trillo, exministre de Defensa i ex ambaixador a Londres.

Fernando Martí. President del Consell de Seguretat Nuclear.

Benigno Blanco. Ex secretari d'Estat durant el Govern de José María Aznar durant vuit anys -primer d'Aigües i després d'Infraestructures-. Expresident i actual vocal del Fòrum de la Família.

Juan José Nieto. Director General d'Educació Infantil, Primària i Secundària de la Comunitat de Madrid, designat per Cristina Cifuentes al juliol de 2015. Anteriorment va ser director de l'Institut Jules Verne de Leganés.

Juan Cotino. Expresident de les corts Valencianes. Vinculat a les trames Gürtel i Brugal.

Francisco Gilet Girart. Exdiputat del PP. Ex conseller del Govern Balear.

José Manuel Romay Beccaría, president del Consell d'Estat d'Espanya.

Rafa Larreina, exdiputat d'Amaiur. Integrant d'Eusko Alkartasuna (EA).

Joan Carles Mujika. Ex integrant de l'Executiva d'EA a Araba. Responsable d'informació de l'Opus Dei a Euskadi. Nebot de José Javier Múgica, regidor d'UPN a Leitza que va ser assassinat per ETA el 14 de juliol del 2001.

Antoni Subirà Claus. Un dels fundadors del partit Convergència Democràtica de Catalunya. Ex Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat.

Jesús Pedroche. Exsenador del PP i expresident de l'Assemblea de Madrid. Va ser conseller de Presidència del Govern de la Comunitat de Madrid durant l'etapa d'Alberto Ruiz-Gallardón. Acaba de ser condemnat a dos anys i sis mesos de presó per la seva participació en la trama de les Targetes Black -va arribar a gastar 132 mil euros-quan s'exercia com a conseller de Caja Madrid a proposta del PP.

Miguel Àngel Serna Oliveira. Polític del PP. Va ser conseller d'Educació, Cultura i Esport del Govern de Cantàbria des de juny de 2011 fins a setembre de 2015.

Isabel Tocino. Política del PP. Exministra de Medi Ambient entre 1996 i 2000. En l'actualitat forma part del Consell d'Administració del Banc Santander, Ence i Enagás. A més forma part del Consell d'Estat com a consellera electiva.

Arsenio Fernández Mesa. Exdirector general de la Guàrdia Civil i ara conseller de Red Eléctrica.

Ignacio Cosidó. Exdirector General de la Policia.

Julieta de Micheo. Actual cap de Gabinet del ministeri de Sanitat. Va ser cap de Secretaria de Trillo durant la seva etapa de ministre de Defensa. Militant antiavortista.

Carlos Aragonés, excap de gabinet de José María Aznar i marit de l'ex consellera d'Educació madrilenya, Lucía Figar, que va dimitir després de ser imputada en el cas Púnica.

Lourdes Méndez Monestir, exdiputada del PP.

Vicente Martínez Pujalte, exdiputat del PP. Va abandonar l'Opus Dei poc abans de casar-se a l'agost de 2012 amb l'exsecretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego Cortés.

Eusebio Orrasco García. Exalcalde de Cogeces de la Muntanya (Valladolid) pel PP.

José Rocamora Ruiz. Ex alcalde del PP de Granja de Rocamora (Alacant), on va governar durant 36 anys ininterromputs. Va passar per UCD, Aliança Popular i PP.

Gerardo Jesús Conde Roa, exalcalde de Santiago de Compostel·la.

Joan Gaspart. Dirigeix ​​el grup hoteler HUSA. Entre juliol de 2000 i febrer de 2003 va ser president del Futbol Club Barcelona.

Adolfo Cazorla. Director del Grup de Recerca GESPLAN, que treballa en l'àmbit del desenvolupament rural. Va ser membre del consell d'administració d'ENRESA (2012-2014).
Enrique Sendagorta. Fundador de l'empresa basca de fabricació militar SENER. En 2014 va ser guardonat pel Rei Joan Carles I amb el Premi Regne d'Espanya a la Trajectòria Empresarial.

Rafael Ramonet Gil. Portaveu de l'Opus Dei a Espanya entre 1996 i 2003. Actualment és el president de Prestomedia, un grup que engloba "una sèrie d'empreses de comunicació Integral, Relacions Públiques i consultoria constituïdes per professionals especialitzats en disseny, creació i execució d'estratègies de comunicació empresarial i institucional, tant interna com externa, corporativa, de màrqueting relacional i de gestió de crisi ".

Eva Latonda. Una de les responsables de l'agència "Amb causa", que ha realitzat campanyes per a la Fundació Atresmedia, la cadena COPE i la Comunitat de Madrid, entre d'altres. Es defineix com "actriu, crítica de cinema i teatre, escriptora i docent".

Macarena Martínez-Echevarría. Directora de Verderol Esdeveniments. Va realitzar la decoració de la Nunciatura de Madrid durant la Jornada Mundial de la Joventut.

Covadonga O'Shea i Artiñano. Periodista, escriptora i empresària. Fundadora de la revista Telva. La seva germana Paloma O'Shea es va casar amb l'extint banquer Emilio Botín. És la presidenta d'Edicions Cònica.

Teresa Rivero Sánchez-Romate. Empresària i expresidenta del Rayo Vallecano. Vídua de l'empresari José María Ruiz-Mateos, qui també va formar part de l'Opus Dei.

Miracles Inaraja. Expresidenta de la Federació Nacional d'Administradors de Loteries entre 1986 i 1994. Propietària d'una agència de loteries al barri madrilenya d'Hortaleza. El seu marit, el capità de l'aviació franquista Francisco Javier Saavedra, va morir en un accident aeri el 3 de desembre de 1972 a Tenerife.

Hèctor Piñeiro López, oficial de l'Armada espanyola.

Isidre Fainé. President de Gas Natural Fenosa, Criteria Caixa i de la Fundació Bancària La Caixa. Expresident de La Caixa.

Emilio Sanz Sánchez. Conseller electiu del Consell Consultiu de Castella-la Manxa, designat pel Govern de María Dolores de Cospedal en 2012. Ex conseller de la desapareguda Caixa Castella-la Manxa (designat pel PP). El 2013 va ser imputat al costat d'altres membres de la comissió executiva de CCM per una sèrie d ' "operacions singulars" que haurien derivat en perjudici patrimonial per a l'entitat.

Teresa Sádaba. Ex directora del departament de Relacions Internacionals i Institucionals de Caja Navarra-Banca Cívica. Va ser portaveu de la comissió de beatificació d'Álvaro del Portillo.

Andrés Ollero. Magistrat del Tribunal Constitucional d'Espanya. Durant 17 anys va ser diputat del Partit Popular, arribant a ocupar el lloc de portaveu d'Educació i Justícia.

José Luis Requero. Magistrat de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem. De 2001 a 2008 va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta del PP.

Jesús Santos. Ex tinent fiscal de l'Audiència Nacional. Advocat del PP a l'Operació Taula.
Jesús Cardenal, exfiscal general de l'Estat.

José Manuel Niederleytner. Degà del Col·legi d'Advocats de Tenerife.

Luis Sánchez Socías. Administrador regional de l'Opus Dei a Espanya. Advocat de l'Estat. Membre del Patronat de la Fundació IEISA, lligada a l'Opus.

Alfonso Aguiló. President de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), la patronal no religiosa de l'ensenyament privat. Dirigeix ​​a més la Fundació Col·legi Alborada i la Fundació Arenals.

Diego Poole. Abans feia de pallasso: el 1987, va actuar al Vaticà per Joan Pau II. Ara és professor de Filosofia del Dret a la Universitat Rei Joan Carles, on va ser denunciat pel Sindicat d'Estudiants causa dels seus comentaris homòfobs.

Oscar López de Foronda. Economista. Ex degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Burgos.

José María Villalón. Cap dels Serveis Mèdics de l'Atlètic de Madrid.

Concepció Medialdea. Coordinadora General de l'Institut Valencià de Fertilitat, Sexualitat i Relacions Familiars (Ivaf).

Enrique Rojas Montes. Psiquiatre. La seva dona, Isabel Estapé, és membre del consell d'administració de CriteriaCaixa. Enrique és el psiquiatre de diversos famosos, entre els quals es troba la presentadora Mariló Montero.

Natalia López-Moratalla. Presidenta honorària de l'Associació Espanyola de Bioètica i Ètica Mèdica. Catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular.

Ángel Jiménez Lacave. President de la Fundació per al Desenvolupament de l'Oncologia. Ex cap del servei d'oncologia mèdica de l'Hospital Universitari Central d'Astúries.

José Luis Olaizola. Escriptor i guionista. Premi Planeta el 1983. President de l'ONG Som Un, dedicada a la lluita contra la prostitució infantil a Tailàndia.

Santi Rodríguez. Actor. El popular fruiter de la sèrie Set Vides es declara "pròxim" a l'Opus Dei.

Luis Ayllón, periodista d'ABC.

José Calderer, periodista. Director del web catòlica Alfa i Omega, publicació catòlica de l'Arquebisbat de Madrid.

Joaquín Navarro-Valls. Periodista i metge. Portaveu de la Santa Seu durant 22 anys (de 1984 a 2006), en el pontificat de Joan Pau II. També va treballar durant 15 mesos amb Benet XVI. Actualment és president del Consell assessor de la Universitat Campus Bio-Medico de Roma i President de la Fundació Telekom Itàlia.

Pilar Urbano. Periodista i escriptora.

Luis Suárez Fernández. Professor, historiador i acadèmic. Està vinculat a la Fundació Francisco Franco.

Enrique García Ruiz de Galarreta. Director Gerent del Col·legi d'Enginyers Industrials de Llaurava. Un dels fundadors d'Enginyers per a la Cooperació

Luis Suárez Fernández. Professor, historiador i acadèmic. Està vinculat a la Fundació Francisco Franco.

Enrique García Ruiz de Galarreta. Director Gerent del Col·legi d'Enginyers Industrials de Llaurava. Un dels fundadors d'Enginyers per a la Cooperació-Lankidetzarako Ingenieriak.

Chicha Solla. Dissenyadora de moda gallega.

José Ramón Alba Riera. Enginyer industrial i sacerdot. Va dissenyar el Seat León.

Juan Ignacio Arrieta Ochoa de Chinchetru. Secretari del Pontifici Consell per als Textos Legislatius des del 15 de febrer de 2007. En 2013 va ser triat pel papa Francesc coordinador de la comissió per a la reforma de l'Institut per a les Obres de Religió, també conegut com a Banc Vaticà.

Lucio Àngel Vallejo Balda. Sacerdot, jurista i expert en assumptes econòmics. Ex col·laborador del Papa Francesc. Va ser detingut al novembre de 2015 per la Gendarmeria Vaticana, acusat de revelació de secrets (hauria lliurat informació reservada, incloses enregistraments del propi Papa, per publicar-ho en un llibre). Va ser condemnat a 18 mesos de presó en una cel·la de la gendarmeria vaticana. Després de sis mesos de reclusió, el Papa li va concedir la llibertat condicional com a acte de clemència. Llavors va tornar a la diòcesi d'Astorga.

Juan José Padilla. Torero.

Lázaro Linares. Entrenador d'atletisme. Va ser el responsable de les categories inferiors de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme.

Isaac Viciosa. Atleta. Va participar en els Jocs Olímpics d'Atlanta 96. Després de retirar en 2006, va decidir dedicar-se a la formació d'atletes d'entre 6 i 18 anys a l'Escola d'Atletisme Habités Isaac Viciosa de Valladolid.

Vicente López Alemany. Patró i expresident del Banc d'Aliments de Madrid.

José Antonio Busto Vila. Expresident de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments. Treballa en CEPSA PROAS amb categoria de director. A més, va ser director general del Banc d'Aliments de Madrid entre 2001 i 2005.

Carmen Aguirre Castellans. Presidenta del Banc d'Aliments de Badajoz. El desembre passat va rebre el Premi Extremeny al Voluntariat Social.

Manuel Pérez Hernández. Expresident del Banc d'Aliments de Les Palmes de Gran Canària.

José Antonio García García, President del Banc d'Aliments d'Albacete.

Francisco del Pou Blanc. President del Banc d'Aliments de Santander.

Luis Torres Sánchez. President de l'Associació Gijonesa de la Caritat.

María Victoria Troncoso. Comtessa de Casa Flórez. Presidenta de la Fundació Síndrome de Down de Cantàbria.

(Traduït amb Google translator)