traducció - translate - traducción

dijous, 30 de març del 2017

Qui és Marta Silva de Lapuerta, l'advocada de la llotja del Reial Madrid a qui assenyala Piqué?

Silva de Lapuerta

Gerard Piqué ha aixecat una gran polseguera, amb les seves declaracions sobre els fils que es mouen a la llotja del Reial Madrid. El jugador blaugrana ha dit sense embuts: “No m’agrada veure a la llotja del Madrid les personalitats que hi ha i com mouen els fils en aquest país. La persona que va imputar Messi i Neymar estava al costat de Florentino i no passa res. Amb Cristiano el tracte és diferencial”.

Però, en concret, a qui assenyala Piqué? A Marta Silva de Lapuerta, advocada de l'Estat des del 2012 fins al passat mes de novembre. Durant el període que va estar al càrrec es va condemnar Messi a 21 mesos de presó i s'ha tirat endavant el cas Neymar. També va ser l'advocada que va presentar al Tribunal Suprem els recursos d'inconstitucionalitat vers la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014. 



Però, qui és exactament aquesta advocada vinculada al Reial Madrid? Us en donem algunes dades.

- És la filla de Federico Silva Muñoz, el que va ser ministre d'Obres Públiques durant el règim de Franco. Després va ocupar la presidència de Campsa i va participar en la fundació d'Alianza Popular, formant part dels anomenats "Set Magnífics".  

- És la neboda d'Álvaro Lapuerta, també advocat de l'Estat. Va ser el tresorer del PP entre el 1993 i el 2008 i està imputat pel cas de la caixa B del PP.  

- Pertany a La Gloriosa, la promoció d'advocats de l'Estat del 1996 -coincidint amb l'arribada d'Aznar a la presidència del Govern- i que ara ocupen alts càrrecs en el govern de Mariano Rajoy.

- Va ser secretària general de la constructora Sacyr entre el 2003 i el 2009. Aleshores el president era Luis del Rivero, que també va ser directiu del Real Madrid, i que està imputat pel cas de la comptabilitat secreta del PP. 

- Va formar part de la junta directiva de Florentino Pérez al Real Madrid, entre els anys 2000 i 2006, també com a secretària general entre el 2004 i el 2006. 

- Directora de l'Assessoria Jurídica de la Presidència del Tribunal de Comptes. 

- Representant de l'Agència Tributària al cas Neymar