traducció - translate - traducción

dilluns, 6 de març del 2017

Esperanza Aguirre y la génesis de la mentida #TV3

esperanza
Benvolguda, o no, Esperanza:

Permet-me que et recordi el que has afirmat en una entrevista de Catalunya Ràdio davant les preguntes de Ricard Ustrell:

Esperanza Aguirre: 'Jo m'ocupava de construir hospitals, de fer cent quilòmetres de metro ... Jo no tinc set cadenes de televisió com vosaltres.'

Ricard Ustrell: 'Set cadenes, tenim?'

E.A: 'Sí, sembla que té set cadenes de televisió, la Generalitat.'

R.U: 'Quines són?'

E.A: 'Ah, doncs no en tinc ni idea perquè no visc a Catalunya.'

R.U: 'Set?'

E.A: 'Això diuen. Jo sempre havia pensat que eren 6, però l'altre dia vaig sentir que eren set. '

R.U: 'TV3 ...'

E.A: 'TV3 i sis més. Aquí ... '

R.U: 'Set cadenes de televisió?'

E.A: 'Això és el que diuen, però potser ...'

R.U: 'Però qui ho diu, això?'

E.A: 'No ho sé, jo ho he llegit. Ho he llegit en algun diari. Però com que de vegades la premsa explica coses que no són certes, posa-ho en quarantena. '

Que bonica aquesta fotografia de la mentida! Que meravellosa que és la demagògia! Quina estratègia tan patètica és la creació de rumors!

Anem a comptar les cadenes, Esperanza:

TV3, una.

33, dues.

Súper 3, tres.

Esports, quatre.

3-24, cinc.

Si a més tenim en compte que el 33 i el Súper 3 emeten pel mateix canal, però en diferent horari, això ens dona, de facto, quatre cadenes.

Doncs res, Esperança, deixo anar la mentida i, si cola, cola, i si no me la pela. Barrejo mentides amb mitges veritats, emeto judicis de valor sense argumentació, llanço porqueria sense por al dany que puc ocasionar i construieixo en l'imaginari col·lectiu un relat que res té a veure amb la veritat. I dic que TV3 amb les seves set cadenes aconsegueix mobilitzar tota la societat catalana a favor de la independència. Però no dic que ho fa amb l'11,4% d'audiència el 2016, fet que la transforma en un cas únic en la història mundial de la televisió. Tampoc dic que amb el canal d'esports sembla complicat transmetre ideologia, però la sumo a la festa. Total! Què importa? No esmento l'amplia, enorme, extensa oferta televisiva present a Catalunya que es cuina des de la capital del regne i que converteix les hores d'emissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en un oasi. Per descomptat, tampoc dic que la majoria de notícies que es transmeten en aquestes cadenes sobre Catalunya són negatives i passo per alt la invisible presència de tertulians independentistes en els seus espais de debat. Tampoc esmento que TV3 és l'única televisió autonòmica líder a la seva comunitat (per setè any consecutiu) i que, pel que fa a qualitat, comparar l'oferta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la resta d'autonòmiques és, simplement, un acudit. No se m'acut esmentar la inversió en tecnologia que ha fet TV3 al llarg de la seva història per convertir-se en un molt bon referent televisiu: alta definició, TV3 a la carta, subtitulació per a sords, servei d'audiodescripció per a cecs, plató virtual ... I no diré res de La Marató i de totes les causes solidàries que recapten moltíssim més diners que les televisions d'àmbit estatal en iniciatives semblants. Per què? Els espanyols podrien pensar que els catalans som solidaris. Jo, Esperanza Aguirre, mai esmentaré la tasca de normalització del català i d'integració que ha realitzat TV3. I, per descomptat, només faltaria, no esmentaré la gestió que ha fet el PP a Telemadrid o Canal 9, que a ulls de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid deuen ser exemplars.

Hi ha una cosa, Esperanza, que tampoc esmentes: som els catalans els que paguem TV3. I és molt probable que el model econòmic sigui millorable, que la seva gestió tingui un enorme camp de millora i que els continguts també necessiten una revisió constant. Però també és altament probable que la demonització de TV3 per part de sectors espanyolistes només obeeixi a l'estratègia castrant de la diversitat i unificadora a l'Espanya de sempre, que s'empra en altres àmbits. En resum, Esperanza, i tal com diria un personatge d'una televisió que utilitzes com a arma llancívola sense ni tan sols saber quants canals té: que nos está engañando, que no nos engañe, que nos diga la verdááá.

Font: Esperanza Aguirre y la génesis de la mentira #TV3 | Societat Anònima

#Àlex_Ribes
Em pots seguir a Twitter @blogsocietat  i a Facebook