traducció - translate - traducción

dimecres, 8 de març del 2017

8 MARÇ: BLOG EN VAGA

FARTES I CANSADES, LES DONES DIEM PROU!!!!

Segueix la informació de la jornada amb el ht #VagadeTotes i a l’esdeveniment de Facebook

És per això que la VAGA DE TOTES tornem al carrer per unir-nos al PARO INTERNACIONAL DE MUJERES perquè avui 8 de març comença un procés de visibilització de la força i la potencia que tenim juntes: la possibilitat d’aturar un món que sense nosaltres no funcionaria.
JUNTES volem aturar la roda del capitalisme hetero-patriarcal i depredador.
Som les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars i les treballadores de les feines feminitzades més precàries i amb els sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, administració, hosteleria, serveis, comerç, neteja, …). Aquesta força és la que fa girar la roda del capitalisme més ferotge. La nostra precarització és la base sobre la qual es mantenen els privilegis d’uns pocs (polítics, banquers, màfia, grans empresaris, grans fortunes)… i la naturalització de les relacions de gènere i sexe perpetua aquesta situació.

Estem FARTES I CANSADES de l’oblit, el silenci i l’opacitat amb que s’encobreixen les nostres demandes i necessitats, i JUNTES DIEM PROU!
DEFENSEM l’autonomia dels nostres cossos, sexualitats lliurement exercides: ple accés a la informació i a l’educació afectivo-sexual: AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT I COGESTIONAT PER LES DONES. Maternitats escollides i accés universal a tècniques de reproducció assistida. Exigim la fi de la violència ginecològica i obstetrícia.
REIVINDIQUEM el reconeixement de les DIFERENTS IDENTITATS DE GÈNERE, de la llibertat d’opció sexual i dels diferents tipus de famílies i unitats de convivència.
COMBATEM totes les VIOLÈNCIES MASCLISTES per acabar amb els feminicidis i tot tipus d’agressions contra les dones i apostem per l’autodefensa feminista.

EXIGIM la fi de la DISCRIMINACIÓ LABORAL per raó d’ètnia, gènere, classe, edat i sexualitat: contra la segregació vertical i sectorial i l’assetjament a la feina, a favor de la igualtat salarial i de les mesures que contribueixin a la corresponsabilitat de dones i homes en l’exercici de les cures.
LLUITEM per unes condicions de treball dignes. Volem el repartiment de la riquesa i de tots els treballs –reproductius i productius– així com el seu reconeixement social, laboral i econòmic, també d’aquells tradicionalment feminitzats o inserits en l’economia considerada informal. EXIGIM la retirada de totes les LLEIS I REFORMES LABORALS que promouen i perpetuen les desigualtats i la precarietat.
EXIGIM l’accés garantit i efectiu a l’HABITATGE LLIURE.
VOLEM serveis públics i de gestió pública (educació, sanitat i serveis socials) i els bens comuns autogestionats (recursos naturals i territori, d’accés universal, gratuït i de qualitat. EXIGIM l’aturada de les privatitzacions i les retallades.
DEFENSEM el dret a la lliure circulació i permanència de les persones. Volem que totes les persones tinguin accés universal als serveis públics i a la plena participació comunitària i política. CAP PERSONA ES IL·LEGAL. EXIGIM el tancament dels CIEs i l’obertura de les fronteres i donem la benvinguda a les persones refugiades.
ENS POSICIONEM contra el sistema especulatiu i capitalista. Apostem per un ECONOMIA FEMINISTA SOCIAL I SOLIDÀRIA que posi en el centre la vida de les persones.
ENS PLANTEM contra el frau fiscal, la CORRUPCIO política i econòmica i la impunitat policial i dels corruptes. Ens neguem a pagar el DEUTE.
VOLEM una VIDA DIGNA: reconeixent la nostra dependència mútua, les nostres diversitats funcionals i garantint els drets i el benestar tant de qui és cuidada com de qui té cura d’altres. Volem una vida digna per tots els éssers vius, lliure d’especismes i de tortura envers els animals i la preservació de la natura i el medi ambient.
EXIGIM UNA MORT DIGNA, sense pressions ni medicalització excessiva per prolongar la vida en detriment de la qualitat de vida de les persones.
LES DONES MOVEM EL MON. ARA JUNTES L’ATURAREM!!!
Es mostra 85030508067926cachecopyImage.bmp.