traducció - translate - traducción

dijous, 3 de novembre del 2016

El vaixell escola espanyol Juan Sebastián Elcano assortia d'heroïna i cocaïna a Manhattan


Un grup de colombians tenia comprats almenys dos tripulants del vaixell escola per ocultar la droga i fer-la entrar a Nova York. El fiscal de Nova York sol·licitarà cadena perpètua per als sud-americans i no descarta demanar l’extradició dels espanyols.
“Aquí, a Nova York, els mariners introduïen l’heroïna i la cocaïna i la hi lliuraven als distribuïdors locals”Bridget G.Brennan, fiscal especial Antidroga de New York City, revela en un informe que el vaixellescola espanyol Juan Sebastián Elcano no només servia per amagar grans quantitats de cocaïna entre Sud-amèrica i Espanya, com ja va transcendir l’any 2014 amb la detenció de diversos tripulants quan la nau es trobava fondejada a la ria de Pontevedra, sinó que també servia de “perfecta tapadora” per colar droga (i no només cocaïna, sinó també heroïna) a Manhattan, en ple cor dels Estats Units.
L’oficina de la fiscal novaiorquesa dóna per desmantellada la xarxa criminal suposadament liderada per Jorge Luis H. i Jorge Alberto S., dos súbdits colombians acusats d’organitzar el narco transport entre Cartagena d’Índies i la Gran Poma emprant com amagatall el Juan Sebastián Elcano.
La investigació es va realitzar de forma paral·lela a la que se segueix el jutjat togat militar número 12 de Madrid per quan fa referencia a la partida de droga que es dirigia a Espanya, però Brennan destaca al seu informe que els esmentats sud-americans, que s’enfrontaran a una possible condemna de cadena perpètua d’acord amb el Codi Penal que impera als Estats Units, no tenen relació, en principi, amb els 127 quilos de cocaïna que, després van arribar a Pontevedra, van ser decomissats a Cadis després d’un minuciós registre.
No hi ha dubtes que casos d’aquest tipus desborden la simple investigació per narcotràfic, el JuanSebastián Elcano vol ser una ambaixada flotant de la Marca Espanya i representar la Marina espanyola, els quals han estat incapaços de controlar el seu propi personal i certament implica el govern espanyol de l’època dirigit per Mariano Rajoy absolutament responsable de l’ús incorrecte de les immunitats davant altres estats.