traducció - translate - traducción

dijous, 11 d’agost del 2016

MOMENT GLUPS #JoanMena



Benvolgut, o no, Joan:

Abans d'entrar en matèria, deixa'm que faci cinc cèntims sobre la divertida (divertida, patètica...) situació en la què t'has ficat. Pilar Rahola organitza una festa a Cadaqués amb amics com el Carles Puigdemont, el Joan Laporta, l'Helena Garcia Melero, el Bonaventura Clotet o el Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos. Sense ànims de jutjar l'estètica en el fet que la Pilar Rahola hagi publicitat el dinar a les xarxes socials (que cadascú jutgi si sembla bo o dolent), el cert és que:

a) pot convidar a qui li doni la gana

b) el més radical que s'ha vist és al president de la Generalitat cantant “Let it be” o “Paraules d'amor”, que no són precisament himnes satànics. Ningú ha tocat el piano amb el penis com acostumava a fer l'Errol Flynn a les seves festes o ha obsequiat amb un calb a la càmera. Sí, ja ho sé... gent pija en una festa pija. I quin és el problema?

Segona part de la pel·lícula. Arriba el Joan Mena, diputat al Congrés per En Comú Podem, i vol ficar cullerada. Agafa el mòbil (o el dispositiu que sigui) i escriu “el dia que Rahola celebri les seves raves a Badia del Vallès, llavors hauran entès com és el nostre país”. És quan neix el que anomeno “Moment Glups”, talment dit “macagunlaputalahecagat”. Perquè:

a) la festa de la Pilar Rahola és a Cadaqués, província de Girona (Catalunya). Etnicisme geogràfic. En la ment revolucionària del diputat: Cadaqués, igual KK. Uuuuuuuu!!! Fora!!! Badia del Vallés, igual mola. Bravo!!! No sé què opinaran els veïns del preciós poble català.

b) el diputat no s'adona que Mr. Twitter ha geolocalitzat la seva piulada a Hrvatska que, com tothom sap, està a Croàcia del Vallès, entre Bosnia-Herzegovina i l'IKEA de Sabadell. Bé... potser una mica més a prop de Bosnia-Herzegovina que de l'IKEA.

És a dir, Joan, des de la teva autoescollida autoritat moral et permets el luxe d'aconsellar a la Pilar Rahola que faci les seves vacances i les seves festes a Badia del Vallés per no semblar tan elitista mentre tu estàs a... espera... com es diu? Hrvatska, més coneguda com a Croàcia, on molts catalans no poden fer vacances. Com es diu això? Ah, sí: demagògia. Bé... potser és millor anomenar-lo “Moment Glups”, aquell instant en el què la saliva cau per la gola després d'haver-la cagat.

Vinga, com a mostra d'amistat, deixa'm que et faci un obsequi. Javi Jiménez, actual jugador de futbol de la S.D. Huesca, va fer un inoblidable tuit en un altre “Moment Glups”:


Per cert, tots ja sabem com és el nostre país, tant a Badia del Vallès com a Cadaqués: meravellós. Ho dubtes? Feliç estada a Croàcia. 

Àlex

Em pots seguir aTwitter @blogsocietat i a Facebook