traducció - translate - traducción

dijous, 28 d’abril del 2016

LES AMISTATS PERILLOSES D'ALBERT RIVERA


Albert Rivera és ex-candidat de Libertas, la primera de les amistats. Libertas és un dels partits que va formar la coalició electoral Libertas-Ciudadanos de España, juntament amb Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, el Partit Social Demócrata (PSD) (formació en què militaven els trànsfugues madrilenys Eduardo Tamayo i José Luis Balbás) i la Unión del Pueblo Salmantino (UPS), una formació localista. L'ex-director general de l'ONCE Miguel Durán va ser el cap de llista d'aquesta coalició.

Una amistat actual, la té en la seva cuinera per a enquestes, sondejos i estratègies per mirar d'esgarrapar un vot d'aquí i d'allà. Ell és una rossa que presideix -oh! casualitat!- una de les empreses d'anàlisi de major solvència del panorama patri: Elena Sánchez Álvarez, presidenta de Sigma-2 (per cert, empresa que va presentar concurs de creditors al Jutjat Mercantil número 5 de Madrid el febrer del 2011)

Doncs si, l'assessora d'Albert Rivera, a més de ser presidenta de l'empresa d'enquestes Sigma-2, va ser imputada pel cas Gurtel al costat del PP.  Això explicaria dues coses :

1. Per que ciutadans surt victoriós en les enquestes de Sigma-2, quan abans aquesta mateixa empresa donava la victòria a Podem. Curiosament pronosticava per a Ciutadans entre 11 i 12 escons al Parlament andalús en les passades autonòmiques, 2 i 3 més dels que finalment va aconseguir.
2. Que ciutadans no és tan diferent del PP si va contractant persones que han estat imputats.

I no oblidem que un directiu del Banc Sabadell va dir públicament que calia "fer un Podem de dretes. Aquest tipus d'operacions on s'involucra la banca, les grans corporacions mediàtiques o fins i tot els serveis secrets o potències estrangeres no és gens estrany a la història del nostre país. L'hegemonia del PSOE a l'esquerra davant del totpoderós PCE o la fracassada operació Roca amb el PRD als anys vuitanta no s'expliquen sense aquests aliats."

Fonts properes a la direcció de Ciutadans asseguren que Rivera no perd la ocasió de consultar amb Elena Sánchez diverses vegades a la setmana, bé telefònicamen, bé en persona. L'últim consell, asseguren les mateixes fonts, és que no es passi a l'hora de tensar la corda amb el PP de Mariano Rajoy no fos cas que es trenquessin els ponts a l'hora de pactar. No s'ha d'oblidar que Rivera és l'elegit per al muntatge de la "operación cachorro" i per liderar un govern espanyol en un futur proper, dissenyat en el laboratori del CNI, en el cinquè soterrani de la Moncloa. "Que no ens passi com a UPyD, que no van voler baixar al fang i se'ls va passar l'arròs ...", insisteixen a Ciudadanos.

Elena Sánchez Álvarez és l'exdona del secretari d'Estat amb Rodrigo Rato, Juan Costa, el qual va arribar a anar amb aquest a Washington per treballar a l'FMI i tornar després a Ernst & Young com a president a més d'un milió d'Euros l'any.  Quan Elena Sánchez Álvarez era la segona dona de Costa es va convertir en 'rival' del clan de la Gürtel al País Valencià, doncs aconseguia muntar esdeveniments dels populars amb la seva anterior empresa, Free handicap, una cosa que semblava estar vetat i reservat a la gent del 'Bigotes'.

Elena Sánchez Álvarez, ja ex-dona de Juan Costa , va cobrar 750.000 euros per portar el festival de música Summercase a Boadilla . Així ho reconeix en els documents que ha hagut d'aportar al jutge Pedreira, que investiga la 'trama Gürtel', on figura com a administradora de l'empresa H. Eymorich, que va fer la intermediació entre l'Ajuntament d'aquesta localitat madrilenya i l'empresa organitzadora del festival, Sinnamon Records .

Més dades: Elena Sánchez Álvarez, ex-dona de Juan Costa (ministre d'Aznar) i excunyada de Ricardo Costa (mà dreta de Camps), va ser qui va organitzar el Congrés Nacional de València on Mariano Rajoy va ser revalidat com a líder després de la seva derrota de 2008.

També va ser després de la seva separació de Costa que va seguir la seva 'brillant' carrera professional fins posar-se al capdavant de Sigma-2.

Si, com he afirmat abans, el disseny de la "operación Cachorro" per portar Rivera a la Moncloa prové del CNI, per dessig explícit d'algunes empreses de l'Ibex35, no serà precisament la senyora Sánchez Álvarez l'agent ideal per fer la connexió?

Carlos Delgado descriu en el seu llibre recentment publicat i titulat "Albert Rivera es un lagarto de V", afirma que "malgrat ser una formació més aviat petita, disposa de tres fundacions, més que cap altre partit d'àmbit nacional". "I tots sabem com es fan servir les fundacions en l'àmbit polític", afegeix. Delgado explica que "Rivera en inscriure a Madrid a Ciutadans Tribuna Cívica, va aconseguir que escapés del control de la Sindicatura de Comptes Catalana i del Tribunal de Comptes de l'Estat". "Tampoc han pogut ser convenientment fiscalitzats les altres dues fundacions de Ciutadans, Egara Civitas i l'Associació Catalunya Constitucional-Catalunya Constitucional", explica, per afegir que "quan es practica enginyeria jurídica perquè no et investiguin, és que alguna cosa amagues".

Cal fer un repàs a les denúncies d'Anonymous pel que fa a les fonts de finançament de Ciudadanos, per posar-nos a pensar si estem davant d'una operació que només afecta l'estat espanyol, o si es tracta d'una operació de més àmpli abast:

Las fonts denunciades

Declan James Ganley, 3.000.000 € (2015)
Fundador i president de Libertas , partit que es va presentar sense èxit a les Eleccions europees de 2009 en diversos països de la Unió Europea , inclosa Espanya on va integrar en la seva coalició a Ciudadanos i a personalitats com l'ex-president de la ONCE Miguel Durán.

Omega Air, 1.000.000 €
És una empresa que proveeix l'abastiment en vol d'avions d'unitats militars.

Família Kaczynski, 250/300.000 €
Família de l'expresident polonès, Lech Kaczynski, mort en un tràgic accident d'avió que va acabar amb la vida de 95 persones, d'entre elles nombrosos alts càrrecs del govern

Grupo Arturo Cantoblanco, 200.000 €
Al febrer de 2015 Arturo Fernández, propietari del grup, va reconèixer davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu haver gastat en els seus restaurants 10.495 euros dels 37.200 euros que figuraven en les despeses del seu targeta black  de Caja Madrid

I la llista segueix: Mercadona, Marina D'Or (2.000.000), Caixa Bank, Banco Popular, Conferència Episcopal...