traducció - translate - traducción

dimecres, 16 de març del 2016

L'EFECTE "LESBOS", ARRIBA A VILANOVA I LA GELTRÚ


A Vilanova, en una finca aparentment abandonada on l'ajuntament l'altre dia va començar a enderrocar un dels murs que la tancaven, vaig poder descobrir-hi un submón que desconeixia, tot i que alguna vegada havia pogut intuir, atesa l'anada i vinguda de persones sense sostre pels voltants.

Vaig fer fotos seguint un camí, i heus aquí el que em vaig trobar.

Els seus habitants es queixen que ningú no els té en compte, que no tenen res, ni reben cap tipus d'ajut o suport. Això ja és xocant, certament.

El més greu, de confirmar-se, és que acusen l'ajuntament d'haver actuat amb traïdoria en no haver-los avisat de les obres; ni a ells ni tant sols a la policia, amb qui sovint hi han de tenir contactes atesa la seva situació. També acusen l'ajuntament de voler-los fer fora sense plantejar-los cap alternativa, mentre hi ha blocs sencers buits, per exemple, a la novíssima Rambla de Sant  Jordi.

També acusen l'ajuntament d'haver-los tallat l'aigua que arribava fins al centre de la finca. L'accés a l'aigua és un dret humà universal i potser el cas, si no fossin persones del tot marginades podria acabar als jutjats i en contra de l'ajuntament, per negar l'aplicació de la carta dels Drets Humans a un col·lectiu sense marge de maniobra.

Sembla que la brutalitat de l'efecte "Lesbos", arriba a casa nostra. Almenys, és el primer en què he pensat en veure com viuen aquestes persones, i com els tractem des d'algunes institucions que, per llei, ens haurien de protegir a tothom.

Cal començar a combatre des de casa nostra? Seguiré informant...