traducció - translate - traducción

dissabte, 19 de desembre del 2015

AGRESSIÓ CONTRA UN PESSEBRE D'INDIGENTS



Riudebitlles 27 de desembre 2015

Aquesta nit passada, a Riudebitlles (Alt Penedès), hi ha hagut una bretolada contra una instal·lació artística feta en un antic caixer automàtic d’una entitat bancària d’aquesta localitat.

A la foto que acompanya, el vidre esberlat i llençat a sobre el sac de dormir i objectes personals del suposat indigent.

La instal·lació recreava el pessebre d’un fals indigent que hagués fet del minúscul espai el seu racó on guarir-se del fred i a la vegada on passar-hi les festes. Amb un toc de poesia el fingit indigent havia guarnit l’espai amb llums de Nadal i amb un aparell de TV antic, en el qual s’hi podia seguir, en un sense fi, la filmació de l’acció que se n’havia fet uns dies abans.

El lloc és conegut al poble com a Espai Satan, i havia estat recuperat com a espai per a petites exposicions, accions puntuals o instal·lacions com la que avui ha sofert aquesta agressió.

La responsabilitat de la intervensió, a més de l’Espai Satan, es deu a la idea del col·lectiu d’artistes que es reuneixen sota el nom de Riudebitlles territori d’arT i el resultat en forma de vídeo correspon al col·lectiu I+D Indigents a Dojo (podeu veure el vídeo més amunt).

Els creadors de la performance lamenten l’agressió que qualifiquen d’atac classista contra el que, al capdavall, no és sinó  una representació artística i solidaria amb els col·lectius més febles. A la vegada constaten que l’art és viu i encara capaç de provocar tot tipus de reaccions, fins i tot violència contra alguns dels drets més bàsics, com és el de la llibertat d’expressió.

CONTRACTA'NS AQUÍ: http://indigentsadojo.blogspot.com.es/p/s-carregant.html