traducció - translate - traducción

dilluns, 27 de juny del 2016

Quí hi ha darrera del ‘GAL mediàtic’?, Mauricio Casals

Eduard Nogués

Mauricio Casals lidera un dels lobbys amb més poder al servei de la família Lara i controla i ajuda el PP i Duran i Lleida. Casals fa anys que incideix en els governs espanyols, siguin del PP o del PSOE, posant els mitjans de comunicació del Grup Planeta, ara esquitxat pel cas de conspiració política protagonitzat pel ministre Fernández Díaz, a cada costat de l’escenari ideològic. Una televisió al servei de la dreta espanyola (Antena 3) i una al servei de l’esquerra (La Sexta), d’aquesta manera el grup de comunicació, ha controlat totes les formacions polítiques espanyoles com són el PP, PSOE, PODEMOS i Ciudadanos.


El tàndem Casals - Marhuenda

Mauricio Casals té tots els números de ser l’ideòleg i autor intel·lectual del “GAL mediàtic” de que parlava aquest dimecres el president Puigdemont. És i ha estat un fidel servidor de Lara i el seu imperi, ha comptat amb molts diners per fer-ho possible, com mantenir un diari com La Razon i la seva mà dreta i director del diari, Francisco Marhuenda, incombustible tertulià del programa ‘La Sexta noche’ i a la vegada controlador de que ningú es passi de al ratlla al programa,  ell posa i treu tertulians.

Maurició Casals i Aldama home de confiança de Lara i del Grup Planeta que manté una molt bona relació amb Fernández Díaz

Nascut a Barcelona però fet a Madrid, Casals coneix com ningú el poder de l’estat, té accés directe als governs sigui quin sigui el color polític. L’home fort de l’imperi Lara  s’apropa a qui toca les tecles del poder amb molta facilitat, sigui Aznar, Rubalcaba, Zapatero, Rajoy, Teresa Fernández de la Vega o Soraya Sáenz de Santamaría.

Casals disposat a fer favors als polítics que li fan cas

Va entrevistar-se amb Barcenas per intentar silenciar l’escàndol del finançament irregular del PP, va ser clau en la compra per part d’Atresmedia (Grup Planeta) del projecte comunicatiu fracassat de Jaime Roures (Mediapro) i Miguel Barroso (company de Carme Chacón), de La Sexta, el canal televisiu que Zapatero va atorgar com alternativa a Prisa. No existeix negoci important a Espanya que no compti amb el vist i plau d’aquest personatge.

Casals imposa a Duran i Lleida el nom de Daniel de Alfonso per a l’Oficina Antifrau

Casals i Duran i Lleida tenen una estrena relació, l’habitació del ex-líder d’UDC a l’Hotel Palace és el lloc idoni per influir a la coalició de CiU controlada pel líder demòcrata-cristià, moltes de les esmenes a les diferents lleis que venen dels grans lobbys empresarials són registrades via la complaença i signatura de Duran i Lleida i són imposades durant mols anys. Casals aconsegueix posar l’enemic a casa, un home de la màxima confiança controlant el frau a Catalunya.

Casals és l’home que compleix les intencions mai amagades del propietari del Grup Planeta de lluitar contra el procés independentista

És l’autor de facto i intel·lectual del que president Puigdemont ha anomenat “GAL mediàtic” ell és l’autor del pla per potenciar mediàticament formacions com Ciudadanos i Podemos i, sobretot, al descobrir que aquests darrers són l’eina útil per aturar els independentistes a Catalunya, Euskadi i Galicia i també a les Illes i País Valencia. Mauricio Casals compleix a la perfecció aquella dita històrica “antes roja que rota” i si per aturar els independentistes han de promocionar Podemos ho fan i sense cap escrúpol. Per fer-ho realitat Casals ha disposat de barra lliure en diners per fer-ho possible, i si això comporta l’arribada al poder de Pablo Iglesias no és cap problema.

El silenci inicial dels grans mitjans de comunicació catalans i espanyols davant el cas #FernándezDíazGate són la mostra evident del “GAL mediàtic” 

La gravació afecta directament al Grup Planeta i a la figura de Mauricio Casals, i per evitar la pèrdua d’influència cal fomentar el silenci d’aquest escàndol, veurem com acaba tot plegat, però l’escàndol existeix i els nervis han arribat per primer cop al poder real.

Font: PUBLICACIONS EDUARD NOGUES: Quí hi ha darrera del ‘GAL mediàtic’?, Mauricio Casals