traducció - translate - traducción

diumenge, 8 de maig del 2016

Principi de no contradicció #Catalanofòbia #Feixisme

Font: Principio de no contradicción #Catalanofobia #Fascismo | Societat Anònima
Original en castellà, traducció automàtica amb Google transator

Benvolgut, o no, José Luis:

En aquests temps que corren, en els quals hi ha tanta pol·lució intel·lectual per les xarxes socials, resulta molt gratificant trobar a erudits com tu, capaços de posar exemples del que en filosofia es diu principi de no contradicció. Tot i que no resulta necessari, a causa de la teva privilegiada intel·ligència, et recordaré en què consisteix. Aquest principi s'enuncia dient: "és impossible que alguna cosa sigui i no sigui al mateix temps i en el mateix sentit". És a dir, és impossible que A sigui B i no sigui B.

En el teu intel·ligent afirmació: "català no és espanyol és el pitjor q hi ha a Espanya", a més de trobar a faltar cert rigor semàntic i ortogràfic, un pot tenir la impressió que has combinat un bon bourbon amb metamfetamina. Però no és així. Has intentat oferir una reflexió que barreja magistralment la filosofia i la lògica en un flashback del que ja va oferir Plató quan a "La República" el personatge de Sòcrates afirma: "és clar que la mateixa cosa no estarà disposada al mateix temps a fer o patir coses contràries respecte al mateix i en relació al mateix objecte ". Aquest principi de no contradicció no hem de confondre amb preguntes llançades al vent després de la lectura d'algun tuit com el teu. Per exemple, la pregunta "tu ets ximple o ets ximple?", No constitueix un principi de no contradicció sinó un simple acudit, graciós, però que en el món del pensament lògic resulta redundant. Un principi de no contradicció seria dir: tots els intolerants són imbècils i alguns intolerants no són imbècils. '' Meeeeeeec !!! Principi de no contradicció. Perquè si afirmes que "tots els intolerants són imbècils i alguns intolerants no són imbècils" estàs exposant dos judicis contradictoris entre si, ja que tots dos no poden ser veritables.

Un principi de no contradicció seria dir "els espanyols són molt espanyols i molt espanyols"? No! Aquesta és una de les moltes ficades de pota de Rajoy o el que els romans anomenaven soplapollum. En canvi, i com he esmentat abans, un preciós exemple de principi de no contradicció és afirmar "català no és espanyol és el pitjor q hi ha a Espanya" perquè, si els catalans no som espanyols i, al mateix temps, som el pitjor que hi ha a Espanya, només cal demanar, amb afecte, jeu. Ves a dormir i somia. Somia amb el dia en què te n'adonis que les teves reflexions filosòfiques només et porten a l'aporia, és a dir, a la impossibilitat de resoldre un problema si es comença a partir de certes premisses. Això sí, en el cas que entenguis que no parts d'una aporia, només s'obre una possibilitat que eviti que el teu judici estigui formulat sota una òptica de principi de no contradicció: que els catalans siguem estrangers a Espanya. En aquest cas, t'haig de donar l'enhorabona. Per fi, ens anem entenent.

Àlex. Em pots seguir al Twitter @blogsocietat i també al Facebook

Quant al del sabó, et regalaré un preciós dibuix.